Markanın Yurtdışında Tescili
Marka hangi ülkede tescil edilmişse o ülkede korunur ve kullanılır.
Türkiye’de marka tescili olan şirket, sadece Türkiye’deki benzer markaların kullanılmasına engel olabilir.
Bu kural yabancı ülkeler için de geçerlidir.
Ancak aynı işaret marka olarak birçok ülkede tescil edilirse tescil edildiği ülkelerin kanunlarına göre korunur ve işlemleri yapılır.
Yurtdışına ticaret yapan şirketlerin markalarının ticaret yapılan ülkede tescil edilmesi büyük önem taşımaktadır. Zira ticarete başlandıktan sonra o ülkede bulunan kişilerin markayı görüp başkasına ait markayı kendi adına tescil ettirmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur.
Bu tip durumlarda tescil başvurusu yapan, tescil alan kişilerin haksız tescillerine itiraz ve hükümsüzlük davası açmak için ilgili ülkedeki yerel avukatlar ve marka vekilleri devreye girmektedir. Bu nedenle, yurtdışı tescil başvurusunun yurtdışına ticaret başlanmadan önce yapılması tavsiye edilir.
Akademi Yeşil Ofis, markanızın yurtdışında korunabilmesi için; Avrupa Birliği ve Madrid Protokolü gibi uluslararası anlaşmalar kapsamında bağlantılı bulunduğu tecrübeli, yetkin ve güvenilir partnerleri vasıtasıyla yurtdışı tescil başvurularınızı yapmakta ve sonuçlandırmaktadır.
Ürünleriniz, Türkiye ve yabancı ülkelerdeki müşterilerinize markalı ürünler olarak gönderilmekte ve tüketiciye ulaşmaktadır.
Markanız satış yapılan ülkede tescilli ise bu ülkeye devamlı kapasite artırarak ihracat yapabilirsiniz. Marka tescilli değilse, bir müddet sonra tescilsiz markanız sebebiyle ihracat yapamayacak duruma gelebilirsiniz.
Akademi Yeşil Ofis Uzmanlarından bilgi almadan karar vermeyiniz.